Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

BEHANDELING VAN OLIEBRONNEN

Het boren van gas- en oliebronnen is, tegen de achtergrond van slinkende reserves, een steeds duurder proces. Tevens moeten ze steeds langer meegaan en dus op doeltreffende wijze beschermd worden tegen lekken. In dat opzicht is het gebruik van hoogwaardige oliebroncementen van cruciaal belang. Dankzij hun talrijke troeven en hoge prestaties, worden perliet en vermiculiet opgenomen in het fabricageproces van cementen in de petrochemie om hun kenmerken te verbeteren.

Het boren van oliebronnen is een steeds duurdere investering. Om de kosten te beperken, wordt vandaag de voorkeur gegeven aan het maximaal afschrijven van die investeringen
door de olieputten veel steviger en duurzamer te maken. Door de kenmerken van perliet en vermiculiet kunnen ze gebruikt worden als toeslag, waardoor ze de eigenschappen en prestaties van het oliebroncement kunnen versterken en zo ook de risico's en gebreken van de putten kunnen verminderen. Wegens hun lage dichtheid, uitzonderlijke brandwerendheid, stevigheid en duurzaamheid, helpen perliet en vermiculiet ook om de maximale capaciteit van de olieputten gedurende lange tijd te behouden.

Perliet en vermiculiet bieden op twee vlakken een milieuvoordeel bij de behandeling van
oliebronnen. Enerzijds gaat het om twee perfect natuurlijke en ecologische materialen, zodat ze geen enkel risico vormen voor de omgeving. Ze verbeteren echter ook de weerstand en prestaties van de oliebroncementen, die op duurzame wijze verhinderen dat vloeistoffen en gassen van de productie binnendringen in de ondergrondse waterlagen. Op die manier helpen de beste cementen om het milieu en de natuurlijke bronnen van drinkbaar water langdurig te beschermen.

Door een uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid te bieden zonder het milieu uit het oog
te verliezen, worden perliet en vermiculiet opgenomen in het fabricageproces van hoogwaardige oliebroncementen. Zo dragen ze bij aan het afschrijven van de zware investeringen waarmee het boren van oliebronnen gepaard gaat en wordt het milieu-effect ervan beperkt.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:4.9Mo]Video

Het laatste nieuws

SIBLI blijft de hele zomer geopend SIBLI blijft de hele zomer geopend

Gepost op 14/06/2017
SIBLI plant geen sluiting in de zomer. Wij blijven tot uw beschikking voor...

Eindejaar verlof Eindejaar verlof

Gepost op 16/12/2016
Sibli is tussen vrijdag 23 december 2016 en maandag 02 januari 2017 inbegrepen...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons