Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

BRANDWEREND ISOLATIE

Perliet en Vermiculiet staan bekend als materialen die erg hoge temperaturen kunnen weerstaan. Aangezien ze uitstekend bestand zijn tegen warmte, kunnen ze gebruikt worden als brandwerende stof. Beide materialen worden dan ook gebruikt voor brandwerende isolatie en passieve brandbeveiliging. Perliet en Vermiculiet zijn onbrandbaar en onbederfelijk, zodat ze geen knaagdieren en insecten aantrekken. Bovendien veranderen ze niet in de tijd en gaan ze dus jarenlang mee. Aangezien ze ook natuurlijk en ecologisch zijn, vormen ze een doeltreffende en milieuvriendelijke oplossing.

Wanneer ze worden gebruikt in de vorm van panelen of toegevoegd worden aan diverse materialen, kunnen Perliet en Vermiculiet afgestemd worden op alle behoeften en bieden ze een doeltreffende en natuurlijke brandwerende isolatie.

In geëxpandeerde vorm kunnen Perliet en Vermiculiet gebruikt worden als uiterst doeltreffend brandwerend materiaal. Vaak omhullen ze oppervlakken met een hoog risico op brand of waar zich veel warmte ontwikkelt, zoals bij de isolatie van buizen of ovens. Verder kunnen Perliet en Vermiculiet in fijngemalen toestand gebruikt worden voor toevoeging aan diverse materialen zoals lak, stopverf, dichtingsmiddelen of kunststoffen. Perliet en Vermiculiet versterken niet alleen de duurzaamheid en sterkte van de materialen, maar dragen ook bij aan de vuurvastheid voor de passieve brandbeveiliging zoals nat verspoten mortel.

Deze twee materialen zijn perfect natuurlijk en ecologisch, dus vormen ze geen enkel gevaar voor de planeet en kunnen ze probleemloos gebruikt worden in het kader van "groene"  constructies en gebouwen.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons