Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

FILTRATIE GEZONDHEID EN VOEDING

Door hun kenmerken beschikken Perliet en Vermiculiet over een groot scheidingsvermogen, waardoor ze voor toepassingen van filtrering worden gebruikt. Of het nu gaat om de zuivering van lucht of het scheiden van vloeistoffen: Perliet en Vermiculiet zorgen voor het scheiden van verschillende bestanddelen in industriële omgevingen. Ze voldoen aan uiteenlopende behoeften: verwerking van afval en verontreiniging, levensmiddelen, chemie, energie, ...

Perliet en Vermiculiet staan bekend om hun scheidingsvermogen en gunstig effect op het milieu. Door hun filtreerkwaliteit blijken ze met name nuttig voor de afvalverwerking. Perliet en Vermiculiet worden gebruikt als filtreermaterialen in het milieu, voor de verwerking van afvalwater (waar de volksgezondheid op het spel staat) maar ook voor de behandeling van slib.

Perliet kan bovendien ook gebruikt worden in het kader van de sanering van deeltjes in de omgevingslucht in de industrie. Met het oog op de luchtzuivering wordt het toegepast als voormantel in de doekfilters, die dienen om het stof te isoleren dat door een luchtkanaal wordt vervoerd.

De scheiding van vloeistoffen door filtratie is een bekend principe in tal van gebieden. Van de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie tot de metaalnijverheid, allen hebben ze belang bij het invoeren van procédés voor het doeltreffend scheiden van vloeistoffen. Perliet en Vermiculiet zijn extreem poreus en beschikken over het vermogen om stoffen of vaste deeltjes op te nemen.

Naast hun ongeëvenaarde prestaties en capaciteit om te voldoen aan de meest veeleisende behoeften van de industrie, zijn Perliet en Vermiculiet 100% ecologisch en natuurlijk, dus vormen ze geen enkel gevaar voor de planeet of de volksgezondheid.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons