Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

GEBRUIK VOOR DIEREN

Vermiculiet in bulk wordt erg vaak gebruikt voor dieren. Zo speelt het een rol bij de creatie en handhaving van een omgeving met zeer hoge luchtvochtigheid of waar de temperatuur stabiel moet blijven. Voorts is het erg nuttig voor het broeden van eieren van bepaalde diersoorten. Ook wordt Vermiculiet erg gewaardeerd in gebieden als de arachnologie, entomologie en herpetologie.

Vermiculiet wordt erg vaak gebruikt voor dieren, met name voor het houden van reptielen, spinnen en insecten in vochtige omgevingen. De lichte en luchtige textuur, vermogen om water op te nemen en vervolgens geleidelijk af te geven, en neutrale pH maken van Vermiculiet de ideale oplossing voor terraria. Het is niet giftig, geurloos en milieuvriendelijk, dus vormt Vermiculiet geen enkel risico voor de gezondheid van mensen en dieren.

In een terrarium is Vermiculiet nuttig om twee redenen: het onderhoud van planten en de creatie van een comfortabele leefomgeving voor de dieren. Wat de planten betreft, werkt Vermiculiet als onderlaag voor de afvoer van water. Het vermogen om vocht op te houden, de doorvoer van lucht te verbeteren en de afvoer van water te bevorderen verzekert een degelijk onderhoud van orchideeën in een "natuurlijk" terrarium. Tegelijk zorgt Vermiculiet ervoor dat reptielen, spinnen en insecten in een erg gunstige omgeving kunnen leven. Door de vochtabsorberende en isolerende eigenschappen kunnen een hoge vochtigheidsgraad van het terrarium tot 90% en een nagenoeg constante temperatuur worden verzekerd.

Vermiculiet is ook nuttig bij de voortplanting van gehouden dieren. Het is perfect onbederfelijk, ook bij een erg hoge vochtigheidsgraad, en dus is het ideaal voor het uitbroeden van eieren van hagedissen, slangen, amfibieën of insecten. Vermiculiet wordt dankzij de prestaties systematisch gebruikt bij de natuurlijke en kunstmatige incubatie.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:4.9Mo]

Video

Het laatste nieuws

SIBLI blijft de hele zomer geopend SIBLI blijft de hele zomer geopend

Gepost op 14/06/2017
SIBLI plant geen sluiting in de zomer. Wij blijven tot uw beschikking voor...

Eindejaar verlof Eindejaar verlof

Gepost op 16/12/2016
Sibli is tussen vrijdag 23 december 2016 en maandag 02 januari 2017 inbegrepen...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons