Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

INDUSTRIËLE THERMISCHE ISOLATIE BIJ HOGE TEMPERATUREN

Net zoals Perliet en Vermiculiet geschikt zijn voor gebruik bij zeer lage temperaturen, laten hun intrinsieke eigenschappen toe om ze ook te gebruiken bij zeer hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld in gieterijen.

Perliet en Vermiculiet hebben meerdere rollen binnen het domein van isolatie. Eén van deze eigenschappen is dat ze één van de meest resistente industriële thermische isolatiemmaterialen zijn. In dit opzicht hebben Perliet en Vermiculiet de eigenschap om weerstand te bieden tegen extreem hoge temperaturen (+650 °C). Bovendien, onveranderlijk en onvergankelijk, bieden ze een duurzame weerstand in de tijd.

Geconfronteerd met zeer hoge temperaturen, zijn Perliet en Vermiculiet zeer performant. Deze minerale stoffen worden bijvoorbeeld ingezet in de gieterij sector. Zij kunnen gebruikt worden voor de aanmaak van gietmallen (normaal aangeduid als "matrijzen") of smeltkroezen. Perliet en Vermiculiet kunnen ingezet worden bij "Hot Topping"; dat wil zeggen dat er tijdens het productieproces een isolerende laag aangebracht wordt op het gesmolten metaal, zodat er maar een minimaal warmteverlies optreedt tijdens het transport.

Ze worden ook gebruikt voor de efficiënte absorptie van resten van het gietproces in een traditionele gieterij.

Perliet en Vermiculiet zijn, buiten hun vermogen om om te gaan met hoge temperaturen voor een performante industriële thermische isolatie, eveneens volledig natuurlijke en ecologische materialen.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons