Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

LANDBOUW, TUINBOUW EN HYDROPONIE

In de land- en tuinbouw worden Perliet en Vermiculiet op ontelbare manieren toegepast. Wat de tuinbouw betreft, worden ze vooral gebruikt als substraat. Door hun vermogen om wortelgroei, behoud en productie van planten te bevorderen, vinden ze erg vaak toepassing in de hydrocultuur. Tegelijk zijn Perliet en Vermiculiet goedgekeurde meststoffen en bodemverbeteraars voor de biologische landbouw.

Al bieden ze tal van andere toepassingsmogelijkheden, het is vooral in de land- en tuinbouw dat de voordelen van Perliet en Vermiculiet nadrukkelijk naar voren komen. Hun diverse troeven maken het mogelijk om aan de meest veeleisende behoeften te voldoen, zelfs in de moeilijke en ondankbare omstandigheden van de hydrocultuur, die soms ook niet-grondgebonden landbouw wordt genoemd.

Perliet en Vermiculiet worden erg vaak gebruikt als substraat om de ontwikkeling en het onderhoud van gewassen te stimuleren. Hun vermogen om vocht op te houden, de doorvoer van lucht te verbeteren en de afvoer van water te bevorderen wordt ook erg op prijs gesteld door telers. Deze prestaties, in combinatie met hun lage dichtheid en onbederfelijkheid, zorgen voor een betere kiemvorming, stimulatie van de groei en aanzienlijke vermindering van het risico op schimmelvorming aan de plant. Bovendien zijn Perliet en Vermiculiet vrij licht, beschikken ze over een neutrale pH en een uitstekend waterabsorberend vermogen, wat hun gebruik in de hydrocultuur meer dan rechtvaardigt.

Verwerkt bij zeer hoge temperaturen, zijn Perliet en Vermiculiet van SIBLI vrij van bacterieën en steriel bij het verlaten van de productie.

De biologische landbouw is een steeds populairdere manier om de producties rendabeler te maken en daarbij zorg te dragen voor het milieu. Het gebruik van Perliet en Vermiculiet maakt het mogelijk om te voldoen aan de strikte vereisten die voor deze activiteit worden opgelegd met het oog op de verbetering van de bodemvruchtbaarheid, het verantwoord gebruik van hernieuwbare bronnen en het niet invoeren van verontreinigende elementen in het agro-ecosysteem.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons