Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

SCHUURMIDDEL VOOR INDUSTRIE EN CHEMIE

Perliet heeft uitstekende afbijteigenschappen en kan daarom gebruikt worden in tal van industriële toepassingen waar schuurmiddelen nodig zijn, van lichte tot krachtige, vloeibare tot vaste materialen. Zo wordt het gebruikt in de vorm van kleine deeltjes voor de cosmetica en chemische schoonmaakmiddelen in poeders, vloeistoffen, schuimen en gels. Op een nog veel grotere schaal speelt Perliet een belangrijke rol bij de vervaardiging van wrijvingsmateriaal, met name in de automobielsector.

In kleinere hoeveelheden wordt Perliet steeds vaker gebruikt in cosmetische producten. De Perlietdeeltjes zijn natuurlijk, ecologisch en ongevaarlijk voor de huid, daarom zijn ze erg gegeerd in de gespecialiseerde laboratoria. Tandproducten, antirimpelcrèmes en deodorants: door de diverse plaatselijke toepassingen van Perliet maakt het deel uit van talloze innovaties in de cosmetica.

Perliet wordt ook op grote schaal gebruikt als schuurmiddel in reinigingsproducten. Het is beschikbaar als fijne deeltjes in poeders, vloeistoffen, schuimen en gels, en elimineert op doeltreffende wijze een grote hoeveelheid vuil die zich ophoopt in kleine ruimtes. Het schurend vermogen van Perliet maakt het mogelijk om het te gebruiken op materialen die een moeilijk of veeleisend onderhoud nodig hebben. Zo wordt Perliet ook vaak gebruikt als polijstmiddel of in het industrieel onderhoud.

Dankzij de uitzonderlijke sterkte en hoge weerstand kan Perliet ook worden gebruikt om industriële schuurmiddelen te bereiden. De korrels worden verenigd en aangebracht op een drager of weefsel, naargelang de behoefte. Zo kan Perliet toegepast worden voor allerhande industriële behoeften in geagglomereerde (slijpstenen, cilinders…), aangebrachte (stroken, bladen…) of geïntegreerde vorm (wielen, schijven…), of ook als zuiver keramische schuurmiddelen. Perliet kan bovendien een uiterst nuttig bestanddeel zijn voor de vervaardiging van industrieel wrijvingsmateriaal.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons