Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

VERVAARDIGING VAN LICHTE TOESLAGMATERIALEN VOOR GIPS EN PLEISTER

Perliet en Vermiculiet kunnen gebruikt worden als toeslag in het fabricageproces van bepaalde bouwmaterialen. Hun gebruik heeft drie belangrijke effecten op het eindproduct. In de eerste plaats verbeteren ze de prestaties van de materialen aanzienlijk. Bovendien verhogen ze de onbrandbaarheid ervan. Ten slotte kunnen ze, wanneer ze gemengd worden met andere materialen, de trillingen van bouwkundige panelen in grote mate dempen, hetgeen de geluids- en trillingsisolatie van de meest blootgestelde constructies positief beïnvloedt.

Perliet en Vermiculiet worden vaak gebruikt als bestanddeel bij de fabricage van lichte toeslagmaterialen, met name voor het bereiden van mortel en beton. Wanneer ze worden toegevoegd als hulpstoffen, versterken of vermeerderen ze de eigenschappen en capaciteiten waarnaar wordt gestreefd bij bouw- en openbare werken. Hun positieve effect op het materiaal uit zich op drie niveaus: hun prestaties, hun onbrandbaarheid en het drooggedrag, door bijvoorbeeld toevoeging van Perliet, wordt de droogtijd geregeld, waardoor netscheurtjes worden gereduceerd.

Perliet en Vermiculiet staan erom bekend jarenlang mee te gaan zonder enige vorm van aantasting of bederf. Bovendien zijn ze stevig en slijten of rotten ze niet, waardoor ze de kwaliteit van de lichte toeslagmaterialen waaraan ze worden toegevoegd aanzienlijk verbeteren. Ze zijn bestand tegen vuur en de meest extreme temperaturen, wat van Perliet en Vermiculiet uitstekende brandwerende materialen maakt. Ze worden dan ook op grote schaal toegepast in het kader van de passieve brandbeveiliging.

Door hun consistentie zijn Perliet en Vermiculiet ook uiterst geschikt voor warmte-, geluids- en trillingsisolatie. Ze worden dan ook geregeld gebruikt in bouwkundige panelen, om te vermijden dat de trilling binnendringt in een structuur of wordt overgedragen op een ander materiaal.

Door Perliet en Vermiculiet te integreren in het fabricageproces van lichte toeslagmaterialen, zorgen ze voor een stevige boost van de kwaliteit en prestaties van de materialen. Een extra pluspunt is dat het gaat om 100% natuurlijke en ecologische bestanddelen.

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons