Thermische en akoestische oplossingen en industriële toepassingen
nl
fr
nlfr

WARMTE- EN GELUIDSISOLATIE VOOR GEBOUWEN

Perliet en Vermiculiet worden toegepast in allerhande gebieden. Eén ervan is de warmte- en geluidsisolatie van bouwwerken. Door een uitstekend isolatievermogen te combineren met een groot respect voor het milieu bieden Perliet en Vermiculiet – al dan niet gemengd met andere materialen – uitzonderlijke prestaties. Natuurlijk, ecologisch, zeer goed bestand tegen weersomstandigheden en brand: Perliet en Vermiculiet hebben alle troeven van een hoogwaardig en volstrekt ongevaarlijk isolatiemateriaal.

Perliet en Vermiculiet worden erg vaak gebruikt in de bouwsector. Ze zijn met name populair voor de isolatie van vloeren en wanden. Boven het warmtecomfort dat deze materialen biedt worden Perliet en Vermiculiet ten zeerste op prijs gesteld voor hun akoestische eigenschappen. In combinatie met beton, bitumen of vezels, spelen Perliet en Vermiculiet een belangrijke rol in de isolatie van daken, dakterrassen en niet gebruikte zolderruimtes. Naargelang de behoeften kunnen ze gebruikt worden in bulk, in de vorm van rigide panelen of mengsels zoals klaar voor gebruik beton. Zo kunnen ze de constructies op doeltreffende en duurzame wijze isoleren, ook al zijn ze lichter dan zand.

Naast hun hoge capaciteit op het vlak van de warmte- en geluidsisolatie van gebouwen, hebben Perliet en Vermiculiet tal van onbetwistbare voordelen voor traditionele of ecologische constructies. In de eerste plaats veranderen beide materialen niet in de tijd. Door hun brandwerende eigenschappen, onbederfelijkheid en ongevoeligheid voor knaagdieren en insecten, bieden ze een duurzame en constante werkzaamheid. Voorts zijn Perliet en Vermiculiet twee perfect natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Ze kunnen gebruikt worden voor ecologische constructies en vormen niet het minste risico voor de planeet of voor de volksgezondheid..

Algemene documentatie : Documentatie Sibli [pdf:5.2Mo]

In de kijker

Het laatste nieuws

Wintersluiting 2019 Wintersluiting 2019

Gepost op 19/12/2019
SIBLI blikt terug op een jaar boordevol nieuwe projecten, leuke samenwerkingen...

EFIMIX EFIMIX

Gepost op 18/10/2018
Heb je ooit gehoord van Efimix, ons lichtgewicht beton dat ideaal is voor...

Een vraag? Een advies? Contacteer ons